Mar Camacho, DG d’Innovació, Recerca i Cultura Digital, presenta el Pla d’Educació Digital de Catalunya 2020-2023

Actualitat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 16 juliol, 2020 / Sense comentaris

Avui, 16 de juliol del 2020, ha tingut lloc una trobada virtual amb Mar Camacho, Directora General d’Innovació, Recerca i Cultura Digital del Departament d’Educació, que ha explicat el el Pla d’Educació Digital de Catalunya 2020-2023 a les empreses sòcies del CTecno i de l’Edutech Cluster.

La Directora General ha explicat que ja en l’anterior Pla d’Educació presentat al desembre, una de les línies més importants era la digitalització del professorat, una competència absolutament necessària per fer front als objectius actuals. “L’escola del segle XXI ha de ser una escola totalment digitalitzada a nivell d’infraestructura, però també a nivell de capital humà: el professorat ha de ser motor de canvi i catalitzador d’aquesta transformació digital tant seva com també del propi alumnat”.

També ha apuntat que tots els reptes que tenien s’han vist accelerats amb l’arribada de la pandèmia, i que per aquest mateix motiu darrerament han estat treballant a contrarellotge. En aquesta línia, van haver de treballar d’una manera maratoniana per aconseguir que els centres educatius poguessin continuar amb la seva activitat en mode virtual. Camacho ho considera una oportunitat, per prosseguir, impulsar i accelerar el procés de transformació digital dels centres educatius. “Aquesta pandèmia ha evidenciat alguns factors: hi havia i hi ha moltes mancances en el sistema en relació amb la infraestuctura i el grau de maduresa dels centres educatius, ja que uns 800 centres no disposaven d’un entorn virtual d’aprenentatge. Ara podem dir que el 100% dels centres educatius disposen d’un entorn virtual d’aprenentatge”.

La Directora General d’Innovació, Recerca i Cultura Digital ha exposat també les tres grans línies d’acció en les que se centra el Pla:

  1. Transformació digital de les escoles: avançament de wifi, fibra òptica, etc.
  2. Equipament proporcionat per tot l’alumnat a partir de 3r de la ESO amb la idea de dotar a tot el sistema al llarg d’aquests tres anys.
  3. Proporcionar unes 100.000 connectivitats a l’alumnat més vulnerable del sistema.

Una vegada ha finalitzat la introducció Mar Camacho, la trobada ha continuat amb el torn de paraules per part dels assistents. Els representants de les empreses sòcies del CTecno i de l’Edutech Cluster han fet preguntes a la DG sobre com s’articularà el Pla d’Educació i la implementació de les mesures contemplades en el pla així com detalls concrets d’algunes de les iniciatives vinculades a les línies d’acció que ha presentat la DG.

 

Des del CTecno volem agrair als assistents la seva atenció i presència a la trobada.