Context:

El context provocat per la crisi del Covid-19 ha afectat greument la situació econòmica de moltes famílies catalanes.

El sector tecnològic ha de ser vist com a palanca per la reconstrucció econòmica, i per això volem, d’acord amb els nostres objectius de responsabilitat social corporativa, ajudar a les famílies que no disposin de prou recursos per matricular als seus fills i filles a una carrera tècnica (un 25%-50% més cares que la resta).

Com és conegut existeix un desequilibri en la demanda laboral en sectors relacionats amb la tecnologia i la manca de professionals per satisfer-la, al que cal afegir reptes no resolts d’aconseguir una major participació de la dona, i una major presència de persones de nivell socioeconòmic baix.

Amb aquesta proposta volem que no s’agreugi encara més aquesta situació, i que cap estudiant que vulgui cursar una carrera tècnica es vegi amb l’obligació de renunciar-hi per un problema econòmic.

Amb aquest objectiu des de l’àrea de responsabilitat social corporativa del CTecno, i amb la col·laboració de les empreses sòcies que hi han col·laborat, es presenta un pla de beques i mentoria per ajudar a pal·liar aquesta situació i per facilitar la inclusió al mon laboral finalment.

 

                              

 

                                                         

 

                                               

 

                                                   

 

Target:

Estudiants que es matriculin a carreres universitàries (graus) en enginyeria informàtica o enginyeria de telecomunicacions en alguna universitat pública de Catalunya.

Aquestes beques neixen per fomentar la presència d’estudiants en carreres tecnològiques, prioritzant les sol·licituds dels que tinguin dificultats econòmiques estructurals o sobrevingudes pel Covid19

En igualtat de condicions es prioritzaran aquelles sol·licituds formulades per estudiants del sexe femení, molt poc representat al sector tecnològic.

 

Objectiu:

Impulsar un programa de beques d’ajut a la matrícula finançades per empreses tecnològiques agrupades al CTecno, i també per professionals, adreçat a estudiants que vulguin o estiguin cursant carreres universitàries en enginyeria informàtica i de telecomunicacions.

Aquest programa de beques consistiria en uns ajuts econòmics que es complementarien amb un acompanyament a l’estudiat (mentoria), per part de professionals de les empreses tecnològiques.

 

Convocatòria ApadrinaTIC

Consulta les bases per accedir a les beques

Estudis de grau de l’àmbit de les TIC – Universitats públiques

Omple el formulari

(Instruccions per omplir el formulari)

Ampliació de termini del programa de beques i mentoria

Resolució beques apadrinaTIC

Calendari d’activitats apadrinaTIC

.

Per a més informació de la segona edició de l’apadrinaTIC,

contacteu amb secretaria@ctecno.cat.