Barcelona Digital Talent, la iniciativa per posicionar la ciutat de Barcelona com a pol de talent digital, arrenca avui la seva activitat. Aquesta nova proposta pretén captar i retenir professionals digitals d’àmbit local i internacional per donar resposta a la falta de talent digital a la ciutat i a l’increment de negocis de base tecnològica que demanden perfils amb competències digitals.

Aquesta aliança, formada tant per institucions públiques com privades, compta, entre els seus socis fundadors, amb Mobile World Capital Barcelona, Cercle Tecnològic de Catalunya, Barcelona Tech City, 22@Network, Foment del Treball Nacional, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona. La proposta arrenca també amb el suport i la col·laboració de GSMA. Es tracta de la primera aliança públic-privada a Barcelona per generar més i millor talent digital que treballarà de forma coordinada, amb una estratègia comú i optimitzant esforços.

El programa de Barcelona Digital Talent s’enfocarà en quatre àmbits d’actuació que consistiran en: desenvolupar les capacitats del talent no digital per transformar-lo en talent digital, captar professionals internacionals, fomentar l’adaptació dels programes formatius existents sobre la base de les competències digitals que demanda el mercat, i potenciar l’interès i la formació digital de les noves generacions. Amb tota aquesta activitat, Barcelona Digital Talent aspira a reduir la bretxa que actualment separa la demanda de professionals digitals dels perfils disponibles a la ciutat de Barcelona.

Transformar Barcelona en capital del talent digital, a l’alçada d’altres pols europeus com Londres, Estocolm, Hèlsinki o París, és un dels principals objectius del programa que cobra tot el sentit, tenint en compte que Barcelona ja és una de les principals zones del sud d’Europa amb més concentració de hubs d’innovació, com el de Nestlé o el de Zurich; que és la base de l’assentament de startups d’èxit com Wallapop, Letgo o Glovo; i que és la seu de fires i congressos internacionals d’àmbit digital, com el MWC de Barcelona.

 

Web Barcelona Digital Talent

 

Membres de l'aliança:

 _