“No es tracta de fer una cursa contra la màquina, sinó de treure el màxim profit de la tecnologia”, O. Aspachs a les II Jornades CTecno 2020.

Actualitat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 28 juny, 2016 / Sense comentaris

El passat 7 de juny, dins de les II Jornades CTecno 2020, Oriol Aspachs, Director de Macroeconomia de l’Àrea de Planificació Estratègica i Estudis a CaixaBank, va ser l’encarregat de la conferència “Qüestions econòmiques de l’era digital”.

Aspachs va explicar que malgrat que no tothom està convençut que estem immersos en una quarta revolució industrial, hi ha evidències que la revolució digital és un fet, tot i que en les revolucions tecnològiques els beneficis no arriben d’immediat. El director de CaixaBank va enumerar els tres pilars de la revolució digital.

En primer lloc la amplitud, ja que els canvis tecnològics no afecten exclusivament els sectors purs digitals. En segon lloc la globalització, perquè les noves tecnologies redueixen els costos de la internacionalització. Per últim, la velocitat, relacionada amb el creixement de l’exportació.

Per altra banda, Aspachs va assegurar que les noves tecnologies aporten canvis en el procés de producció, fent més eficient la planificació del procés i oferint oferta infinita. “Podem fer molt més amb molt menys”, va afirmar. No obstant això, un dels riscos de la revolució digital és l’automatització de les feines.

L’expert en macroeconomia va garantir que hi ha tres factors que determinen l’automatització de l’ocupació: els entorns ordenats, la intel·ligència creativa i la intel·ligència emocional. El repte de l’educació és promoure la intel·ligència creativa i emocional. En aquest sentit, les ocupacions amb salaris alts tenen menys probabilitat de ser automatitzades que les de salaris mitjos o baixos.

Aspachs va sentenciar la conferència al·legant que no es tracta de fer una cursa contra la màquina, sinó de treure el màxim profit de la tecnologia. “Cal pensar en clau de capital humà i de talent perquè es facilitin les estructures digitals”, va concloure.

Vídeo aquí (si ets soci en breus podràs veure el vídeo complet a l’Àrea de Coneixement del CTecno. Per a més informació, estigues atent a les properes CTecnews)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.