Oryon Universal i CTecno s’alien per apropar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a corporacions i startups

Actualitat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 18 gener, 2021 / Sense comentaris
  • Les dues entitats pretenen incidir en el procés de digitalització del teixit empresarial català, a més de promoure la col·laboració publicoprivada per garantir la transformació digital del sector

 

Barcelona, 19 de gener. Apropar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a la mitjana i gran corporació i a les startups. Aquesta és l’aliança estratègica que ha firmat la companyia tecnològica Oryon Universal, ubicada al districte 22@ de Barcelona, i la fundació Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno). L’objectiu: fomentar la innovació amb la creació d’un ecosistema ideal per startups, corporacions i inversors.

Les dues entitats tenen com a objectiu dinamitzar i donar suport a iniciatives i projectes que ofereixin oportunitats de millora a professionals i empreses del sector.  D’una banda, CTecno és un punt de trobada d’agents clau de l’ecosistema que ajuda a incentivar i desenvolupar el talent digital. D’altra banda, Oryon Universal, un ecosistema d’innovació que coinverteix en startups amb la corporació mitjana i gran, analitza i detecta startups amb potencial i escalabilitat, les acompanya durant els seus diferents estats de maduració a través de serveis de desenvolupament tecnològic, cocreació i coinversió amb les corporacions.

Víctor Giné, CEO d’Oryon Universal, destaca que “aquesta aliança és un gran exemple de sinergia en el sector tecnològic català. Durant aquests 1,5 anys d’experiència, a Oryon Universal hem compromès una inversió de 3,2 milions d’euros i hem invertit en més de 14 startups. En el 2021 planifiquem diverses iniciatives que ens permetran superar aquest ritme i estem convençuts que CTecno és el millor aliat per dur-ho a terme, tant pel seu gran coneixement de l’ecosistema com perquè és un motor clau del sector TIC”.

 

El sector tecnològic, el motor més potent en temps incerts

En l’actualitat, segons el Baròmetre CTecno 2020, el sector tecnològic és el motor més potent de l’economia catalana i està format per 16.339 empreses i 124.100 treballadors, fet que suposa el 3,8% de la població ocupada de Catalunya. A més, el sector TIC ha creat 10.000 nous llocs de treball durant el primer semestre del 2020. Per tant, en un context de crisi com el que s’ha originat per la pandèmia de la covid-19, el sector digital és la principal palanca de creació d’ocupabilitat en el nostre país.

Empreses multinacionals potents com T-Systems, Cisco, Minsait, Fujitsu, Seidor o Microsoft són només algunes de les gairebé 50 corporacions que formen part de CTecno. La seva missió és clara: “promoure la Societat de la Informació i el Coneixement a través de la col·laboració directa en l’organització d’esdeveniments, reunions, reunions de networking i la generació i difusió del coneixement, entre moltes altres iniciatives”.

Davant els reptes del futur, Joan Ramon Barrera, president del Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno), afirma que és important, sobretot en el context actual, “ajudar els sectors econòmics que han quedat més afectats per la crisi del coronavirus i que són clau per a la nostra economia, com el turisme, el comerç i l’automoció, sense oblidar dos dels sectors amb més potencial com la biotecnologia i la salut”. Giné, per la seva banda, afegeix que “és més necessari que mai fomentar la innovació, analitzar bé el mercat per avançar en noves necessitats i donar visibilitat i acompanyament integral als emprenedors que són capaços de generar noves oportunitats de negoci. De fet, aquesta és la nostra raó de ser i la nostra missió com a agents de l’ecosistema i, amb l’aliança actual amb CTecno estem convençuts que anirem encara més lluny. Estem molt contents que CTecno s’uneixi a la nostra xarxa de socis d’OryonHub, el nostre club d’innovació, cocreació, coinversió i networking”.

 

Sobre Oryon Universal

Oryon Universal és un ecosistema d’innovació disruptiva que connecta les empreses amb les startups a través del corporate venture, explorant tendències i oportunitats de negoci i coinvertint amb corporacions i inversors (Oryon Ventures) i oferint acompanyament tecnològic a startups (Oryon Next) al seu centre d’alt rendiment situat al districte 22@ de Barcelona (Oryon Valley), en un emblemàtic edifici de 4 plantes que aviat s’obrirà a Madrid. I Oryon HUB, una comunitat efervescent, dinàmica i productiva on es generen, comparteixen i desenvolupen oportunitats de negoci, integrant startups amb potencial i escalabilitat en l’ecosistema, per abordar les necessitats específiques de les corporacions associades al HUB.

Sobre el CTecno

El Cercle Tecnològic de Catalunya és una Fundació que uneix empreses i professionals de el sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i que té com a eixos els següents:

  • Punt de trobada: Punt de trobada i de debat, obert a tot l’ecosistema tecnològic i digital
  • Veu referent: Opinar i marcar posició respecte els principals temes i actualitat que afectin al sector. El baròmetre com a eina troncal per marcar posicionament
  • Dinamitzador d’iniciatives: Liderar i/o donar suport a iniciatives i projectes que ofereixen oportunitats de millora als professionals i empreses del sector

Creada el 2008, la Fundació CTecno promou entorns de networking entre les empreses sòcies i empreses externes, i entre les empreses sòcies i l’administració, a través de l’organització de diversos actes (públics i privats), així com reunions exclusives o la creació de espais de treball i reflexió, la redacció i publicació de diversos estudis sobre el sector o la difusió de les seves corporacions a l’àmbit nacional i internacional.