L’operadora de telecomunicacions catalana s’incorpora com a empresa sòcia de la Fundació Cercle Tecnològic de Catalunya

Actualitat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 31 març, 2021 / Sense comentaris

PARLEM I CTECNO FOMENTARAN LES DONES TIC I OFERIRAN BEQUES A ESTUDIANTS D’ENGINYERIA INFORMÀTICA I TELECOMUNICACIONS

– La companyia catalana s’afegeix a diversos projectes de CTecno per promoure l’accés de nous professionals al sector TIC català apostant per una major participació femenina i facilitant la formació universitària de joves amb pocs recursos econòmics

– L’acord també contempla la celebració d’una jornada de debats en la qual s’abordarà la situació de la llengua catalana al món TIC

Barcelona, 30 de març de 2021. – Parlem Telecom i la Fundació Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) han signat un acord de col·laboració per promoure la Societat de la Informació i del Coneixement a través de la col·laboració directa en l’organització d’esdeveniments, reunions, trobades de networking i la generació i difusió de coneixement dins del sector TIC català.

El pacte contempla la implicació de Parlem Telecom en dues iniciatives de CTecno que busquen pal·liar la manca de professionals TIC que hi ha a Catalunya per satisfer les demandes laborals i alhora fomentar una major diversitat al sector. D’una banda, l’operadora participarà en el projecte DonaTIC, que impulsa la presència de professionals femenines en l’àmbit digital i ha ideat el Manifest DonaTIC, que preveu un pla d’acció per a la igualtat de gènere en les empreses amb sis eixos principals: publicació de les places, entrevistes de selecció, salari, carrera professional, corresponsabilitat i conciliació i branding corporatiu i comunicació. Susana Prado, que és una de les responsables del Grup de Treball DonaTIC de Ctecno, també és membre del Consell Assessor de Parlem Telecom.

La segona iniciativa en la qual Parlem Telecom col·laborarà amb CTecno és Apadrina TIC, un programa de beques d’ajut a la matrícula d’estudiants que es troben en una situació desfavorida econòmicament a causa de la Covid-9 amb l’objectiu que puguin finançar les carreres universitàries d’enginyeria informàtica i telecomunicacions i formar-se com a professionals TIC.

El conveni de col·laboració, signat per Francesc Bert, responsable d’empreses del CTecno, i Ernest Pérez-Mas, CEO de Parlem Telecom, també facilitarà que l’operadora de telecomunicacions s’impliqui en les jornades anuals de Tecnologia en Català organitzades per CTecno, en les quals s’aborden els reptes de la llengua en el sector tecnològic i es contribuex a la difusió del català a les TIC. En aquest sentit, Parlem Telecom és una de les tres finalistes dels premis Martí Gasull i Roig 2021, que reconeixen anualment persones i entitats que treballen per defensar la llengua catalana.

Parlem Telecom i CTecno comparteixen experiència tecnològica al territori, valoren en els seus projectes el potencial que ofereix el català i treballen perquè la innovació TIC consolidi Catalunya com un hub de referència internacional en aquest sector. El seu acord de col·laboració suposa que un total de 50 companyies del sector tecnològic català ja formen part del consell d’empreses del CTecno.

 

Sobre CTecno

CTecno és una fundació privada sense ànim de lucre oberta a les persones, les empreses i els professionals de les TIC que té per objectius ser punt de trobada del sector, veu referent per crear opinió i generar debat, i dinamitzador d’iniciatives d’interès per l’ecosistema tecnològic i digital. Té com a eixos els següents:

  • Punt de trobada: Punt de trobada i de debat, obert a tot l’ecosistema tecnològic i digital
  • Veu referent: Opinar i marcar posició respecte els principals temes i actualitat que afectin al sector. El baròmetre com a eina troncal per marcar posicionament
  • Dinamitzador d’iniciatives: Liderar i/o donar suport a iniciatives i projectes que ofereixen oportunitats de millora als professionals i empreses del sector

Creada el 2008, la Fundació CTecno promou entorns de networking entre les empreses sòcies i empreses externes, i entre les empreses sòcies i l’administració, a través de l’organització de diversos actes (públics i privats), així com reunions exclusives o la creació de espais de treball i reflexió, la redacció i publicació de diversos estudis sobre el sector o la difusió de les seves corporacions a l’àmbit nacional i internacional.

 

Sobre Parlem Telecom

Parlem Telecom és una operadora de telecomunicacions catalana nascuda l’any 2014 que ofereix serveis integrals de telecomunicacions, tant per a particulars com per a empreses, des de Catalunya i en català. Aposta per un tracte de proximitat amb el client amb una identitat pròpia. La companyia, presidida per Ernest Pérez-Mas, es troba en fase

d’expansió i ha aparegut els dos últims anys en la posició 200 del top del Financial Times de les 1.000 empreses que més creixen d’Europa.

Ubicada al districte 22@ de Barcelona, Parlem Telecom és una operadora d’avantguarda que desenvolupa projectes d’innovació, com ara Pilots 5G a l’àrea metropolitana o projectes d’intel·ligència artificial en català i alhora està molt implicada en l’impuls del sector TIC del país. La companyia ofereix múltiples solucions tecnològiques innovadores a mida de les necessitats de cada empresa a través de la línia de negoci Parlem Empreses i també treballa en un pla d’obertura de botigues físiques arreu de Catalunya, així com en el desplegament d’una infraestructura pròpia de fibra que garanteixi la connectivitat de tot el país. Parlem Telecom aspira en convertir-se en un gran grup de telecomunicacions català, que contribueixi al desenvolupament cultural, social i econòmic del país.