Presentació del Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2013

Actualitat

per Comunicació CTECNO / 17 juny, 2013 / Sense comentaris

El dilluns 17 de juny de CTecno va  presentar els resultats del Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2013. La cinquena edició del Baròmetre, que ja està disponible en la seva totalitat a la web, mostra que hi ha signes de clara recuperació al sector TIC català. Així, el principals resultats indiquen que malgrat que la facturació del sector ha baixat respecte a situacions anteriors a la crisi econòmica, el nombre d’empreses presents al sector ha crescut durant aquest període així com al llarg de 2012, mentre que l’ocupació es troba avui en xifres similars a l’inici de la crisi segons les dades de l’EPA.

També és rellevant la valoració que el sector dóna a la seva competitivitat i a la seva situació general: El sector TIC de Catalunya avalua la seva competitivitat amb un 7.2 i la nota que posen les empreses tecnològiques a la situació del sector tecnològic català és d’un 6.1 (front el 5.3 de 2012).

L’anàlisi de l’internacionalització és la qüestió més aprofundida d’aquesta edició del Baròmetre, que conclou que ja són el 55% de les empreses del sector les que han optat per sortir a mercats exteriors. I aquest 55% d’empreses internacionalitzades (un 8% més que les empreses internacionalitzades el 2011) tenen percentatges d’increment de facturació (58% front el 41%), de clients (51% front el 38%) i de persones ocupades (un 44% front un 32%) sensiblement majors que les no internacionalitzades.

Pel què fa a la inversió en recerca s’observa, malgrat la crisi, un canvi de perspectiva, passant d’un 26% d’empreses que l’anaven a incrementar el 2011 a un 34% les que l’incrementaran en 2013.De les que pensaven incrementar la inversió en recerca,  el 39% de les empreses són internacionalitzades i el 25% no internacionalitzades. Per tant, són les empreses internacionalitzades les que permetran incrementar el pressupost en R+D+I durant el 2013 i les que dediquen, en proporció, majors dotacions pressupostàries a aquesta partida

La Mobilitat, que ja ocupa a una de cada tres empeses TIC a Catalunya, la informàtica distribuïda i el cloud computing, la seguretat en les comunicacions, el software social, el concepte smart cities, el Big Data, l’Internet de les coses i l’energia són les àrees amb tendència d’oportunitat de negoci, sobretot entre les empreses internacionalitzades.

El Baròmetre TIC 2013 va ser presentat als mitjans de comunicació pel president i el gerent de CTecno, Jordi William Carnes i David Millet, respectivament, acompanyats pel president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, a les 12:00 hores  a la Cambra de Comerç de Barcelona i, al vespre, per a tots els socis i amics de CTecno, a l’Aula Magna de IESE, en una taula rodona moderada per Penteo i formada pels cinc socis d’honor de CTecno: Accenture, Cisco, HP, Indra i T-Systems.

CLIPPING DE PREMSAClipping premsa Baròmetre TIC 2013

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.