Presentació del Pla d’Educació Digital de Catalunya amb Mar Camacho, Directora General d’Innovació, Recerca i Cultura Digital del Departament d’Educació

Actualitat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 26 novembre, 2019 / Sense comentaris

El Cercle Tecnològic de Catalunya, en el marc d’actes exclusius per a les empreses sòcies, ha convidat la Sra. Mar Camacho, Directora General d’Innovació, Recerca i Cultura Digital del Departament d’Educació

Ha donat la benvinguda a l’acte Joan Ramon Barrera, el nou president del CTecno i ha presentat i moderat la sessió Baptista Borrell, representant d’educació del CTecno i director de Seidor2learn.

Seguidament, Mar Camacho ha presentat el nou Pla d’Educació Digital de Catalunya 2020-2025 davant les empreses del sector tecnològic. El nou pla neix amb la idea d’acompanyar els centres educatius en el procés de transformació digital i que té com a objectiu donar resposta des de l’escola als grans reptes socials i tecnològics de la societat.

També ha participat a l’acte Frederic Raurell, secretari d’educació d’Edutech Clúster, qui ha presentat el Marc de Digitalització per a la transformació educativa, el primer informe a Europa que ofereix un mapa estratègic perquè centres i institucions educatives millorin els processos d’ensenyament mitjançant la tecnologia.

A continuació, Rosalba Llorens, directora de negoci de Nae, ha presentat els workshops i ha explicat la dinàmica i els objectius dels tres grups de treball: (1) Model de Col·laboració público-privada, (2) Open Innovation i (3) Competència digital al sector educatiu. L’objectiu dels workshops ha estat reflexionar sobre com des del sector tecnològic podem enriquir el nou Pla d’Educació Digital i per a treballar entorn dels reptes claus de la transformació educativa.

Finalment, Baptista Borrell i Rosalba Llorens han tancat la sessió i han posat en comú les conclusions que han sorgint dels workshops.

Una trentena de representants d’empreses sòcies del sector tecnològic han pogut escoltar les seves reflexions sobre com l’educació s’està transformant digitalment.

Des del CTecno agraïm la participació tant de la Sra. Camacho com dels representants de les empreses sòcies que han assistit a la sessió.