Prototipatge industrial: “Dissenyar per a la funció i no per a la fabricació”

Blog

per Comunicació CTECNO / 6 juny, 2018 / Sense comentaris

El Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) va organitzar el passat 5 de juny un esmorzar-networking titulat “Prototipatge industrial: solucions per a millorar la productivitat i la competitivitat”, amb la col·laboració i el patrocini de Barcelona Activa. La sessió es va celebrar a la Sala Marie Curie del Parc Tecnològic de Barcelona Activa i va reunir a més de 30 interessats en aquesta tecnologia.

L’acte va comptar amb la participació de Jaume Baró, director de serveis a les empreses Barcelona ActivaMiguel Ángel Gómez, CTO de Transplant BiomedicalsFelip Fenollosa, director de CIM UPCAleix Tejada, CTO Hardware Engineering & Manufacturing Manager DAE Engineering i Meritxell Gimeno, CEO de DRACO SYSTEMS.

Jaume Baró, l’encarregat de moderar el debat, va explicar-nos que el Parc Tecnològic, amb 22 anys des del seu naixement, es va crear com un espai per a empreses tecnològiques i va ser on es va crear el Cibernarium (que avui en dia es troba a l’edifici MediaTIC del 22@). Segons va afirmar Baró, el Parc dona aproximadament 450 llocs de treball.

El director de tecnologia de Transplant Biomedicals va explicar que l’objectiu de l’empresa és desenvolupar estratègies mèdiques innovadores per a la millora en la preservació d’òrgans, teixits i cèl·lules contribuint al benestar dels pacients en tot el món. Va explicar que es basen en peces gairebé definitives i que utilitzen moltes tecnologies per a desenvolupar els prototips: desbast metàl·lic, modelatge per deposició, tall amb làser, entre d’altres. Tot i que va reconèixer que “dins del sector sanitari ens hem trobat amb diferents problemes”, ja que les certificacions són més estrictes.

Seguidament, el director de CIM UPC va explicar que la fabricació additiva és una nova manera d’enfocar el disseny, perquè es tracta de dissenyar per a la funció i no per a la fabricació. “Els prototips es treballaven normalment amb un material, però ara les impressores comencen a treballar amb més d’un material i podem fer coses que mai ens havíem plantejat de fer”, va explicar Fenollosa. Avui en dia,  la fabricació additiva ja permet crear formes optimitzades i complexes i que, segons Fenollosa, “li hem de treure tot el rendiment a l’enginyeria”.

A continuació, un dels dos creadors de DAE Engineering va explicar que van néixer el 2014 quan encara eren universitaris i . L’empresa té tres línies: Prototyping, Mobile first i Enterprise. Tejada va afirmar que fan prototips gairebé a diari i va reconèixer que “la universitat ensenya moltes coses, però no ensenya a fer”. Segons Tejada, un dels avantatges del prototipatge és la rapidesa en els resultats i el “learning by doing”, perquè “moltes vegades no sempre és possible, però si ho fas i t’equivoques, t’adonaràs de l’error”.

Finalment, la CEO de DRACO SYSTEMS, ens va parlar més del punt de vista de l’electrònica. “Per fer un prototip abans et costava molt car i era un procés lent, però l’avanç de la tecnologia ens ha beneficiat molt i ens ha simplificat la feina”. Gimeno va apuntar que anteriorment trigaven 9 mesos en desenvolupar un projecte i ara en triguen 3. En relació amb els clients, va assegurar que ara venen més preparats i saben més el que volen, ja que han fet una recerca prèvia i tenen un mínim d’idees abans de demanar un projecte.

 

Consulta les fotografies