Recollida de mòbils dins el programa d’acció social esTICenllaçat-ambiental (16 -24/11)

Actualitat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 18 novembre, 2019 / Sense comentaris

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el CTecno juntament amb la Fundació Mi grano de Arena, col·laboren de nou en una acció que s’emmarca dins el programa d’acció ambiental de l’esTICenllaçat. Amb el títol Treu els mòbils vells del calaix i suma’t a la setmana europea de prevenció de residus”.

Per sumar-se a aquesta campanya només cal que portis els teus dispositius antics a un dels punts de recollida que estan habiliatats (del 16 al 24 de novembre):

1. Banc d’aliments: Carrer dels Motors, 122, 08040 Barcelona
2. Barcelona Tech City: Plaça de Pau Vila, 1 Bloc A, Planta 3, Porta 3A1, 08003 Barcelona
3. DiverInvest: c/ planella 12, 08017, Barcelona

El consum de productes electrònics representa prop del 50% de les emissions que contribueixen al canvi climàtic. Però nosaltres tenim una proposta: convertir els residus, derivats del consum, en recursos mitjançant la economia circular. I amb mòbils. Per cada 300 dispositius restaurats i recirculats, generem un lloc de feina, escurcem l’escletxa digital i evitem l’emissió de 5.760 kilograms de CO2 a l’atmosfera. Per produir un mòbil de 80 grams de pes es consumeixen 44,4 quilograms de recursos naturals; molts d’ells finits, escassos i que, a més s’extreuen i s’acoblen vulnerant els Drets Humans.

A més de l’impacte ambiental, ens ajudaràs a generar llocs de feina per a persones en risc d’exclusió.