RIS3CAT i les Smart Cities: oportunitat per a les empreses

Blog

per Comunicació CTECNO / 13 octubre, 2014 / Sense comentaris

Aquest article no serà reflexiu ni aportarà noves idees. Amb aquest article, vull donar més visibilitat i donar a conèixer la iniciativa del RIS3CAT i les possibles oportunitats que pot tenir per al nostre teixit empresarial dedicat a les Smart Cities.

El dia 30 de setembre, en el marc de la Diada de les Telecomunicacions organitzada pel Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicacions de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, es va donar a conèixer l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent RIS3BCN Growth en el sector de les Smart Cities, definida en el marc de l’estratègia RIS3CAT (el pla d’acció regional de transformació econòmica per al període 2014-2020) i el determinant paper que hi juga el sector com a agent d’innovació.

En aquesta sessió es van començar a dibuixar les oportunitats que aquest pla pot reportar en termes de projectes estratègics de recerca, innovació i competitivitat en l’entorn de les Smart Cities.

En la presentació, feta per en Jordi Puigneró (@jordiPuignero), en Josep Ramon Ferrer (@ferrejosepramon) i en Josep Miquel Piqué (@JosepMPique) es va informar de tota l’estratègia del RIS3CAT i del RIS3BCN, així com del fet que s’iniciava un procés de recollida de possibles projectes d’innovació que s’estiguessin fent actualment a les empreses i institucions catalanes per tal de poder fer un mapa i poder donar sortida a través del programa a les mateixes. Tal com es va comentar a la sessió, conèixer aquestes iniciatives seria un gran valor per tal d’assegurar que tots els agents econòmics de Barcelona i Catalunya puguin aprofitar al màxim les oportunitats que es presenten en el nou període 2014–2020.

Oportunitats com aquestes, que tenen un període d’aplicació de 6 anys, no es presenten cada dia, i s’han de poder aprofitar al màxim per no perdre el tren de la innovació. No es tracta d’apuntar-se per recollir fons, sinó de poder donar l’impuls necessari a aquelles iniciatives que ja tenim al cap o que ja estem començant a impulsar a les nostres empreses per acabar de donar-li l’impuls necessari per dur-les a terme.

Si teniu projectes o iniciatives que tinguin a veure amb la innovació, no dubteu a apuntar-vos a la construcció d’aquest mapa. Per a més informació us podeu adreçar a la web de laGeneralitat de Catalunya i baixar la fitxa per apuntar-vos a la comunitat.

 

Jaume Batlle

Membre de l’Executiu de l’Associació CTecno

(publicat a El Singular, el dilluns 13 d’octubre de 2014).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.