Sessió virtual entre l’ecosistema TIC de Catalunya i el conseller Jordi Puigneró

Actualitat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 20 abril, 2020 / Sense comentaris

El Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) ha organitzat una sessió exclusiva telemàtica entre l’ecosistema tecnològic i digital de Catalunya i l’Hble. Sr. Jordi Puigneró i Ferrer, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública Generalitat de Catalunya.

L’objectiu de la trobada ha estat compartir entre l’administració i les principals institucions, organitzacions i centres tecnològics i de recerca de l’ecosistema tecnològic quines són les afectacions que està provocant el Covid-19 i sobretot com podem col·laborar conjuntament per fer front al complicat context que estem vivint.

La sessió ha començat amb una introducció del president del CTecno, Joan Ramon Barrera, que ha donat la benvinguda al conseller i representants de les empreses i organitzacions, i ha explicat la tasca de monitorització que s’està realitzant per saber com està impactant la crisi al sector. El President ha manifestat que “està clar que encara hi ha molts dubtes i incerteses al voltant de l’afectació de la mateixa, i el que avui volem compartir amb el conseller és com des del sector hi podem fer front i com, entre tots, en podem sortir reforçats”.

Seguidament ha intervingut el conseller Jordi Puigneró per explicar com s’està vivint aquest context des de l’administració, i sobretot per explicar les mesures que s’estan adoptant. En aquest sentit ha explicat mesures i iniciatives que s’estan executant i que afecten a àmbits com són el teletreball, la cibersegueretat, infraestructures de connectivitats, licitacions, i tràmits digitals.

Seguidament i en representació de l’ecosistema tecnològic de Catalunya han pres la paraula representants de diferents institucions. En primer lloc, han parlat el Sr. Eduard Martín, en representació de l’Associació Professionals TIC, i el Sr. Luis Miguel Martín, president de CIOs.cat. A continuació, ha parlat el Sr. Carlos Grau, CEO del Mobile World Capital, i el Sr. Martí Casamajóm en representació de l’ACEC. Finalment, s’han dirigit al conseller el Sr. Albino Campo, president del Clúster Digital, el Sr. Josep Maria Piqué, president de la XPCAT (Xarxa Parcs Científics Catalunya), i el Sr. Joan Manel Martín, director d’i2cat.

Després d’aquestes intervencions s’ha obert un torn de preguntes per part de la resta de representants de l’ecosistema tecnològic (consultar llistat d’assistents a la sessió al final del post).

Han acompanyat el conseller els màxims responsables de la conselleria, com el secretari general del Departament, Sr. Xavier Gatius; el director de l’Agència de Ciberseguretat, Sr. Oriol Torruella; la directora del Consorci d’administració oberta, Sra. Marga Bonmatí; el director general d’innovació i economia digital, Sr. Daniel Marco; la directora general de Societat Digital, Sra. Joana Barbany; directora general de l’Administració Digital, Sra. Ester Manzano; el director del CTTI, Xavier Milà.

Des del CTecno volem agrair la participació de les empreses i organitzacions que han participat a la sessió.

 

Consulta aquí els assistents a la sessió