El CTecno participa en la 1a edició de l’Stem Women Congress amb Susana Prado del comitè executiu

Actualitat, Blog, Notícies

per Comunicació CTECNO / 18 novembre, 2019 / Sense comentaris

La primera edició de l’ Stem Women Congress va congragar algunes de les dones més actives i compromeses del sector tecnològic. Entre elles, la Susana Prado, recent premi dona TIC i membre del comitè executiu del Cercle Tecnològic de Catalunya. La directora de Catalunya de IECISA, va ser una de les veus reconegudes per parlar en la presentació del congrés, a la zona Fòrum, acompanyada de la Directora General de Societat Digital, Joana Barbany, la Managing Director i Business Consulting d’Accenture, Judith Plamés, la Sales Enablement Manager de Ricoh, Mar Porras, la Directora de Mútua dels Enginyers, Susanna Carmona o Anna Prades, la cap de l’Àrea d’Internacionalizació i Generació del Coneixement de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU).

Totes elles han aportat dades des dels seus àmbits d’actuació i han relatat la seva experiència com a dones en el sector tecnològic, fos o no des d’una posició estrictament tecnològica. L’aportació de Susana Prado ha anat en la línia d’explicar les dades extretes del baròmetre 2019 en el qual es posen de relleu que només el 8% de les dones ocupen càrrecs en posicions TIC dins les empreses catalanes del sector. A més, Prado ha volgut tenir paraules per a les nenes i joves del futur: “El sector tecnològic és atractiu, inspirador i motivador i tractor del canvi social que necessitem“.

 

En el seu discurs, a més de posar exemples de com cal fer visibles els referents de dones perquè històricament les carreres STEM han estat lligades als homes, ha fet també una reflexió interna. I és que darrerament el CTecno també ha constituït un comitè executiu paritari: “Hem mirat cap endins i el nou president, en Joan Ramon Barrera, ha vist necessari incorporar més dones TIC dins la fundació perquè volem ser un reflex de la societat i ser un punt de trobada que crei exemple en el sector”.

L’Stem Women Congress ha servit per assentar les bases d’una futura segona edició i ha estat una nova oportunitat per al CTecno per seguir en la línia de les accions de sensibilització i estudis sobre la situació de les dones en l’ecosistema tecnològic. A banda de la participació ens esdeveniments i congressos, el CTecno està treballant en l’Observatori Dona TIC, de la mà de la Direcció General de Societat Digital.