“Per què les empreses necessiten una estratègia en intel·ligència artificial?”

Actualitat, Esmorzars networking, Notícies

per Comunicació CTECNO / 18 desembre, 2019 / Sense comentaris

El Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) ha organitzat una nova taula rodona titulada “Per què les empreses necessiten una estratègia en intel·ligència artificial?” amb la col·laboració i el patrocini de Barcelona Activa. La sessió ha tingut lloc al Movistar Centre i ha reunit a més de 50 professionals interessats en intel·ligència artificial.

L’acte ha comptat amb la participació de Susana Duran, Director of Engineering Mobile & Conversational AI a Sage, Sergi Figuerola, Chief Technology Innovation Officer a i2cat i Pepe Lamas, responsable de Data & AI a Microsoft. Ha moderat el debat la periodista digital Patricia Coll.

Joan Ramon Barrera, el nou president del CTecno, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda i ha explicat els nous reptes i objectius que té la fundació.

A continuació, Susana Duran ha presentat la seva empresa i ha afirmat que “Sage va començar com una startup i ha anat creixent, fins a dia d’avui que som 13.000 treballadors”. També ha comentat que l’assistent virtual d’atenció al client de Sage pot resoldre fins el 80% dels dubtes en 7 idiomes diferents. Ha explicat el cas de Google Duplex, un assistent intel·ligent que és capaç de reservar una taula en un restaurant o agafar hora a la perruqueria.

Seguidament, Sergi Figuerola ha explicat que “les xarxes de telecomunicació han de funcionar com un sistema nerviós, es preveu que la intel·ligència artificial serà el gran canvi dels pròxims 10 anys”. Figuerola ha afirmat que és molt díficil saber en quin punt ens trobem de la IA, ja que constantment hi ha novetats. “Està evolucionant tot molt ràpid i no podem dir en quin nivell de maduració ens trobem”, ha afegit.
.
Finalment, Pepe Lamas ha insistit que “si las empreses no inverteixen en intel·ligència artificial perdran competitivitat. La intel·ligència artificial existeix des dels anys 50, però avui en dia estem portant la IA en el món cognitiu”. Ha comentat que s’ha avançat més en els últims 5 anys que en la resta d’anys, pel fet que hem arribat al punt que tenim la capacitat en l’àmbit cognitiu, però falta la malla que uneixi els conceptes. 

 

Recupera el vídeo sencer de la taula rodona