TIC per a una millor salut

Blog

per Comunicació CTECNO / 23 juny, 2015 / Sense comentaris

“La Generalitat posa en marxa una eina web que permet que qualsevol ciutadà o ciutadana d’aquest país pugui fer tràmits on-line”

Des del Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno), sempre hem defensat una màxima: La tecnologia no és un fi en si mateix. No es tracta d’utilitzar la tecnologia perquè sí. La tecnologia cal entendre-la com una eina, un estri, un instrument per fer més fàcil certes coses, entre elles, per exemple, la nostra vida quotidiana, del dia a dia.

En termes empresarials i econòmics, la tecnologia aporta competitivitat, productivitat a les companyies. El seu ús implica millora empresarial. Estem parlant de guanys, eficàcia, eficiència… En definitiva, més empresa, sectors productius més forts i, per tant, l’economia del país més potent.

Pel que fa a les persones, la tecnologia és un instrument que serveix per incrementar la nostra qualitat de vida, el nostre benestar. Ens permet poder fer les nostres coses quotidianes d’una manera simple i senzilla. En aquesta tessitura, i en un àmbit tan cabdal com el de la salut, el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya acaba de posar en marxa “Cat@salut-La meva salut”. Es tracta d’una eina web que permet que qualsevol ciutadà o ciutadana d’aquest país pugui fer tràmits “on-line” relacionats amb la seva salut (com demanar cita per a un metge en concret) o accedir a la seva informació clínica. Em refereixo a poder tenir emmagatzemats en un lloc determinat i poder consultar tots els seus informes mèdics, les seves analítiques, els seus plans de vacunes, els resultats de les seves proves diagnòstiques o els seus plans de medicació, entre d’altres. Això, en aquest moment. Es preveu, però, que aquesta eina web vagi tenint més serveis per a la ciutadania, a mesura que vagi passant el temps.

Actualment, i després de la prova pilot que ja s’ha realitzat, aquest nou servei ja s’ha implantat a les regions sanitàries de Tarragona, Lleida, Girona, les Terres de l’Ebre, el Pirineu i la Catalunya Central. En els propers mesos, el servei s’implantarà a la resta del país, a les regions més poblades: Barcelona, el Vallès i el Maresme.

Aplicacions d’aquesta mena són l’exemple clar i fefaent que la tecnologia dóna més benestar i fa més fàcil la nostra vida. Demanar cita al metge a través del mòbil, mentre hom espera el metro, o poder consultar els resultats d’una prova mèdica, sense la necessitat d’haver d’anar a recollir-los al laboratori, per exemple, són dos casos de més qualitat de vida d’una manera senzilla i a través d’una “simple” eina informàtica. En resum, TIC per a una millor salut. Som-hi doncs!

Signa Carles Toronjo i Manyé, del CTecno, per ElSingular.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.