El sector TIC es reuneix amb la Generalitat per afrontar els reptes en la creació d’una economia digital forta i resilient

Actualitat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 27 setembre, 2021 / Sense comentaris

El Cercle Tecnològic convoca un centenar de representants de les principals empreses de l’àmbit tecnològic a Catalunya per defensar els seus interessos i promoure el disseny de polítiques públiques adaptades a les necessitats i interessos reals en la recuperació postcovid

El Cercle Tecnològic ha reunit aquest dimarts al vespre un centenar de representants de les principals empreses del sector TIC a Catalunya amb el secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, David Ferrer, per compartir les necessitats i interessos de l’àmbit tecnològic en la recuperació postcovid. En la trobada, els participants han explicat les seves principals propostes i el full de ruta del nou curs per posicionar el potencial tecnològic com a motor en la construcció d’una economia digital forta i resilient.

En la trobada, el Cercle Tecnològic ha refermat la seva posició com a representant de l’ecosistema TIC. Amb un total de 58 companyies sòcies, ha experimentat un creixement del 80% en l’últim any i mig, fet que reforça la seva posició com a “veu referent del sector per defensar els interessos davant de l’administració pública”, ha apuntat el seu president, Joan Ramon Barrera. Així mateix, ha posat la fundació a disposició de la Generalitat i dels governs locals per oferir “tot el talent i les capacitats de les empreses per aconseguir una col·laboració publicoprivada efectiva” i per “acompanyar l’administració pública en el repte de transformar-se digitalment”.

Per la seva banda, el secretari de Polítiques Digitals, David Ferrer, ha felicitat el Cercle Tecnològic per la seva tasca de representativitat del sector, així com pel seu creixement, el qual ha assenyalat que és un reflex de l’ecosistema: “Tenim un sector potent que en el darrer any i mig ha demostrat resiliència, compromís i ha ajudat per donar resposta al país en plena pandèmia. Si no haguéssim tingut un sector tecnològic tan important, no ens n’haguéssim pogut sortir”.

Amb la vista posada en la nova legislatura, Ferrer ha recordat que els fons europeus Next Generation han de ser un impuls per transformar l’administració, però també la societat i el país, de la mà del sector TIC. En aquest sentit, ha demanat a les empreses assistents a la trobada que continuïn ajudant l’administració en la seva aposta per les polítiques digitals, renovada i elevada al màxim nivell amb la Vicepresidència del Govern.

Cisco, T-Systems i Minsait, membres del patronat, són algunes de les companyies que han participat al sopar, celebrat a Villa Bugatti (Cabrera de Mar). La trobada s’ha organitzat garantint totes les mesures de seguretat anticovid.

Fotògraf: Jordi Salas