Trobada virtual amb Joaquim Ferrer, Secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Coneixement

Actualitat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 25 febrer, 2021 / Sense comentaris

El Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) va organitzar una trobada telemàtica entre representats d’empreses sòcies de la fundació CTecno i Joaquim Ferrer, Secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Coneixement.

La sessió va començar amb una introducció de Xavier Sellarès, gerent del CTecno, que va donar la benvinguda al convidat i a tots els representants de les empreses sòcies.

Seguidament va intervenir Joaquim Ferrer, que va començar parlant sobre el repte que es va plantejar inicialment de convèncer a les masses de la necessitat d’evolucionar quant a la tecnologia, i del repte que afronten actualment d’implementar i adaptar aquests canvis a la societat. Va parlar també sobre la importància del paper de l’administració per tal d’aplicar sistemes de formació més habituals que s’adaptin a aquestes transformacions, i que cobreixin la manca de respostes de les necessitats laborals o formatives de les empreses.

Va continuar parlant de la situació de la pandèmia, els reptes però també les oportunitats que ha brindat: Una lliçó de versatilitat i capacitat d’adaptació per a tots nosaltres. El ponent va posar molt d’èmfasi en l’avenç que s’està produint en el sector TIC durant aquesta situació excepcional: “El vostre sector ha estat un dels que ha sigut capaç d’aguantar millor l’activitat laboral durant aquest temps. Ha accelerat un model de necessitat de canvis de perfils laborals, actualment hi ha una gran demanda de gent que es dediqui a aquest sector”. Va afirmar també que el sector TIC serà clau per encarar la recuperació econòmica del país.

Joaquim Ferrer va acabar la xerrada subratllant la necessitat de posar eines a disposició de les petites i mitjanes empreses per tal que es digitalitzin, i fent èmfasi a la gestió adient dels fons europeus perquè arribin a aquestes empreses i al teixit productiu.

A continuació, les empreses sòcies CTecno van tenir l’oportunitat de compartir preguntes amb el Secretari d’Empresa i Competitivitat.

Des del CTecno volem agrair la participació de Joaquim Ferrer i dels representants de les empreses sòcies que van participar en la sessió.

 

Consulta el llistat d’assistents