Trobada virtual amb Miquel Puig, coordinador del Catalunya-Next Generation EU

Actualitat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 18 febrer, 2021 / Sense comentaris

El Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) va organitzar una trobada telemàtica entre els directius d’empreses sòcies de la fundació CTecno i Miquel Puig, coordinador del CatalunyaNext Generation EU.

La sessió va començar amb una introducció de Xavier Sellarès, gerent del CTecno, que va donar la benvinguda al convidat i a tots els representants de les empreses sòcies.

Seguidament va intervenir Miquel Puig, que va començar parlant sobre el concepte Next Generation en relació amb els pressupostos europeus, però també quant a la tecnologia i a la digitalització.

Va continuar el discurs emmarcant l’excepcionalitat del panorama actual donat pels Fons Next Generation EU. És la primera vegada que la Unió Europea se sotmetrà a l’endeutament pel finançament del sector privat per tal que aquest faci un salt tecnològic important. És la primera vegada que la Unió Europea fa política industrial.

El ponent va parlar també sobre la gran preocupació del govern espanyol per administrar els fons Next Generation: “Els mecanismes són els que són, els mecanismes s’han anat complicant i s’han anat fent cada vegada més lents i garantistes, degut sobretot a tots els escàndols de corrupció que hi ha hagut en els últims anys que han fet que s’introdueixin molts controls, i tot això ho fa tot més difícil. Per tant, la gran preocupació que té el govern espanyol és arribar a les properes eleccions i no haver-se gastat els 82.000 milions d’euros.”

Miquel Puig va posar molt d’èmfasi en l’extraordinarietat d’aquest nou mercat i en la necessitat que es posin en marxa projectes que siguin transformadors i viables, per estar a l’altura de les convocatòries que estan a punt de mobilitzar-se.

A continuació, les empreses sòcies CTecno van tenir l’oportunitat de compartir preguntes amb el coordinador del CatalunyaNext Generation EU.

Des del CTecno volem agrair la participació de Miquel Puig i dels representants de les empreses sòcies que van participar en la sessió.

 

Consulta el llistat d’assistents